4.2.2025 Spôsobuje PCV3 úhyn prasiatok? Podľa nových štúdií španielskych vedcov by PCV3 mohol byť spúšťačom perikarditídy – zápalu osrdcovníka. Zobraziť správu
3.2.2025 6 tipov: Ako zabezpečiť prasiatkam čo najlepší štart do výkrmu Prvé dni výkrmu sú pre mladé prasiatka veľmi náročné. Pomocou týchto šiestich tipov môžete ideálne pripraviť svoju maštaľ a zabezpečiť bezproblémovú aklimatizáciu prasiatok. Zobraziť správu
18.1.2025 Poľsko: Viac prípadov AMO v chovoch domácich ošípaných Podľa predbežných údajov bol AMO v roku 2024 zistený v 44 poľských chovoch domácich ošípaných. To bolo viac ako v rokoch 2023 a 2022. Počet prípadov medzi diviakmi sa znížil. Zobraziť správu
6.1.2025 Dnes na tému: Je slovenské bravčové kvalitné? Prečítajte si rozhovor s Ing. Martinou Gondekovou, PhD., vedeckou pracovníčkou NPPC-VÚŽV Nitra. Zobraziť správu
28.12.2024 Chovatelia ošípaných z Veľkého Medera dúfajú v zmenu Ak má odvetvie bravčového mäsa na Slovensku existovať, musia vzájomne spolupracovať chovatelia ošípaných, bitúnky, rozrábky, ale aj obchod. Jednotliví účastníci sektora preto začali vypracovávať spoločnú koncepciu rozvoja, ktorá poukáže na problémy a navrhne riešenia, aby sa Slovensko ďalej neprepadávalo v chove ošípaných a výrobe bravčového mäsa. Cieľ je na prvý pohľad jednoduchý. Funkčná vertikála produkcie bravčového mäsa, ktorá zabezpečí všetkým článkom výroby efektívnosť, no pritom je ako celok konkurencieschopná voči zahraničiu. Zobraziť správu